Chemokuur
  Zwarte humor

  Zwarte humor

  Zwarte humor

  Zwarte humor is een vorm van humor, gebaseerd op het leed van anderen (of op het eigen leed) met als doel te spotten en te amuseren.
  Wikipedia

  Praten over kanker hebben kan een zwaar onderwerp zijn en er waren genoeg momenten dat ik me de heftigheid van het onderwerp besefte. Als ik voor mezelf spreek, vond ik die heftigheid niet altijd prettig. Mijn leven ging niet 24/7 over kanker. Ik denk om het onderwerp luchtiger te houden, gebruikte ik de zwarte humor.

  Niet iedereen heeft dezelfde humor als ik heb

  Eén vriendin heeft dezelfde zwarte humor als ik. Zij kwam met het idee om m’n hele hoofd in te smeren met zonnebrand, inclusief verfroller wanneer ik helemaal kaal zou zijn. Ook kwam zij met de vraag, toen we in de Etos stonden, of ik een haarmasker nodig had. Dat masker zou ik wel nodig hebben voor m’n haar.  Met een brede glimlach van oor tot oor werd ik aangekeken, wachtend op mijn reactie. Fyi: m’n haar was net geknipt en het zou een korte tijd erna beginnen met uitvallen. Heerlijk!

  Die zwarte humor werd (wordt nog steeds) niet door iedereen gewaardeerd. Andere vriendinnen durven nooit te lachen als ik zwarte humor opmerkingen maak, ook al moeten ze er stiekem wel om lachen. Ze verontschuldigen zich altijd meteen als ze er toch wel om moeten lachen. 😜 Eén van die vriendinnen heeft me wel aan het lachen gemaakt, zonder dat het haar bedoeling was. Iets met een longembolie, de spoedeisende hulp, spullen inpakken en meedenken met wat er allemaal mee genomen moet worden. Tandpasta, tandenborstel, shampoo? Wait, what? 😂 

  Een andere vriendin wordt ‘boos’ wanneer ik een zwarte opmerking maak. Dat mag nooit van haar, maar ik doe het lekker toch! 😏

  Social Media

  Via Instagram volg ik The Cancer Patient. Dit account begrijpt heel goed wat zwarte humor is! Heel vaak komt er een post voorbij waarin ik me goed kan verplaatsen maar vooral om moet grinniken. Op hun profiel beschrijven ze dat ze op satirische wijze een kijk geven in het leven van een kankerpatiënt.

  Eén van m’n favoriete opmerking is toch de volgende: ik liep buiten en het begon te regenen. Ik zat midden in m’n kuren en was hartstikke kaal. Op Instagram heb ik de volgende opmerking gemaakt:

  Mijn Kokosnoot - Kokosnotenboekje - Haar - Zwarte humor - Sanne Ritmeester

  Eerlijk is eerlijk, ik heb wel echt gegrinnikt toen ik deze opmerking op m’n Insta plaatste.

  Sarcasme en zwarte humor, m’n lievelings!

  Mijn Kokosnoot - Liefs Sanne - Sanne Ritmeester

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *