Chemokuur
  Scans en chemokuren

  Scans en chemokuren

  Scans en chemokuren

  Van te voren weten artsen niet zeker of een kuur bij iemand aanslaat. Daarom is het belangrijk om tussentijds een scan te krijgen. In totaal had ik vier kuren en had ik na twee kuren een scan. Voordat ik begon met mijn kuren kon de gynaecoloog, tijdens een inwendig onderzoek, mijn baarmoedermond niet eens meer zien. Deze was verstopt door m’n kokosnoot/tumor. Ik had bloed wat uit m’n baarmoeder kwam. Aan dat symptoom merkte ik het, verder niet.

  En? Slaat ie aan?

  Ik denk dat ik na m’n eerste (ellendige) kuur al verschil begon te merken. Het bloedverlies veranderde! Eerst was het helderrood bloed wat eruit kwam. Na de start van m’n kuur werd dat bloed langzaamaan oranje en werd het wat slijmeriger. Op den duur verdween dat oranje bloedverlies en had ik ook geen extreem slijm meer.

  *Vies detail!*

  Voor m’n diagnose merkte ik dat er, samen met het bloed, ook lucht naar buiten kwam met bubbeltjes. Net als een fles afwasmiddel die bijna leeg is (niet hetzelfde geluid!!! 🤢). Het was echt vies wanneer ik dat slijm naar buiten voelde komen, met die bubbeltjes.
  Maar goed, die bubbeltjes verdwenen ook op den duur door die chemo!

  Hij slaat aan!

  Op den duur begonnen die symptomen te veranderen of zelfs te verdwijnen. Dat gaf mij het idee (ik ben namelijk geen arts) dat er iets positiefs in m’n lijf gebeurde. Ik maakte me eigenlijk niet heel veel zorgen toen ik de uitslag van de tussentijdse scan kreeg. Eigenlijk was ik ervan overtuigd dat de kuren aansloegen. Want mijn duidelijkste symptoom, het bloeden, verdween!

  Gelukkig klopte mijn gevoel, want na die twee kuren, was m’n kokosnoot/tumor niet meer te zien op de scan. De gynaecoloog kon bij de inwendige onderzoeken mijn baarmoedermond ook weer zien.

  Dat was goed nieuws! Het lijkt me namelijk verschrikkelijk als je een kuur hebt, met al die nare bijwerkingen en je later te horen krijgt dat de kuren niet hebben aangeslagen. Dan zou ik het gevoel krijgen dat die chemokuren voor niks waren geweest. Dat ik me ellendig heb gevoeld voor saus. Dat m’n hele lichaam aangetast werd voor noppes. Het belangrijkste: dat ik m’n tijd heb verspild aan een verkeerde kuur, zodat m’n kokosnoot/tumor verder kan groeien. Wie weet wat voor gevolgen dat zou hebben bij een snel delende tumor in 6 weken tijd! 😱

  Mijn Kokosnoot - Kokosnotenboekje - Haar - Scans en chemokuren - Sanne Ritmeester

  Op de linker bladzijde van m’n boekje kan je zien dat m’n kokosnoot/tumor onder m’n baarmoeder zit (hij zat ook in m’n baarmoederhals (plaatje/link overzicht baarmoeder), vandaar dat hij ook onder m’n baarmoeder zat 😜). Hij heeft m’n baarmoeder omhoog geduwd en als je goed kijkt, zie je dat die kokosnoot/tumor bijna net zo groot is als m’n baarmoeder. Een baarmoeder is ongeveer net zo groot als je vuist. Moet je je even voorstellen dat die kokosnoot/tumor bijna net zo groot is als een vuist. Het meest bizarre blijf ik vinden dat ik er nooit wat van gevoeld heb.

  Ze noemen kanker niks voor niks een sluipmoordenaar…

  Mijn Kokosnoot - Liefs Sanne - Sanne Ritmeester

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *