Onderzoek
  MRI scan + CT scan

  MRI scan + CT scan

  MRI scan + CT scan

  Nog nooit van m’n leven had ik ooit een scan gehad, zowel een MRI scan als een CT scan. Ik kon die twee niet eens uit elkaar halen. Wanneer ik wilde weten welke ik had, had ik het over die scan in een buis, of de scan door een ring. Het verschil zit hem vooral in de tijd. Toen ik mijn eerste bezoekje bij de oncologische gynaecoloog erop had zitten, werd ik op de terugweg gebeld dat ik de volgende dag m’n scans zou hebben. Het nadeel van een MRI scan is dat die dus heel lang duurt. De mijne duurde twintig minuten en dat vond ik best lang duren! Je ligt twintig minuten stil, in een buis die heel klein is. Gelukkig heb ik geen last van claustrofobie (wel van ADHD), maar het was zeker geen pretje.

  Tip: ga heel hard meezingen met de muziek die je in je hoofd hebt. Ik ben begonnen met het zingen van het castalbum van Hamilton! Niemand die je kan horen en als je geluk hebt, zie je jezelf mee zingen of dansen in een OPEN RUIMTE! Met de nadruk op zien, want je moet natuurlijk stil blijven liggen. Anders moet je weer opnieuw beginnen en dat wil ik je ook niet aandoen. Ik denk dat, als ik ooit weer een MRI heb, ik weer heel hard mee ga zingen en ook een oogmasker op doe. Op die manier zorg ik ervoor dat ik niet per ongeluk m’n ogen open doe en zie ik niet dat ik in een heel kleine ruimte lig! Als je het niet ziet, is het er niet…

  Iets kalmerdends

  Bij de gynaecoloog had ik al aangegeven dat ik zo’n kleine ruimte niet zo fijn vond, daar zou ze me iets kalmerends voor kunnen geven. Nadat ik klaar was met de MRI, dacht ik dat m’n tweede scan (dus de CT) heel lang zou duren en dat ik daar iets voor zou krijgen, dat gaf ik ook aan bij de verpleegkundigen. Ik snap achteraf waarom ze me heel vreemd aankeken! 😂 Het was een beetje mosterd na de maaltijd, want dat kalmerende iets had ik niet meer nodig nadat ik de MRI al had gehad.

  Voordeel MRI

  Het voordeel van een MRI is dat je geen infuus nodig hebt (in ieder geval, niet in mijn geval), iets wat je wel nodig hebt bij een CT scan. Dat was ook gelijk m’n eerste kennismaking met m’n verstopte aderen! Wie niet weg is, is gezien. Ik kom niiieet! Het duurde even voordat m’n infuus erin zat, er werd namelijk meerdere keren mis geprikt. Zodra die contrastvloeistof erin gespoten wordt, krijg je zo’n raar gevoel bij je kruis. Gelukkig werd ik van te voren gewaarschuwd, anders had ik echt gedacht dat ik in m’n broek had geplast! Alles voor het goede doel. 💪🏼

  Nog een voordeel van een MRI is dat alles zo gedetailleerd is! Als ik m’n MRI naast m’n CT leg, is de MRI veel duidelijker. Ik, als leek, kan organen zien liggen. Ik kan ook duidelijk zien waar m’n kokosnoot zit. Dat is wat lastiger bij een CT. Het voordeel van een CT is dat die lekker snel klaar is. Voor je het weet ben je klaar en kan je weer gaan. Niks geen claustrofobie en ogen dicht houden.

  Je privéconcert moet je dan weer wel elders voortzetten 🎙️🎶

  Mijn Kokosnoot - Liefs Sanne - Sanne Ritmeester

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *