Overzicht
  Maandoverzicht – kalender

  Maandoverzicht – kalender

  Maandoverzicht - kalender

  Voordat ik begon met het opschrijven van m’n behandeling, wilde ik eerst een overzicht maken. Wat gebeurde er in welke maand, op welke dag? Er is in die korte tijd zoveel gebeurd, dat ik helemaal heb uitgezocht wanneer ik bijvoorbeeld voor het eerst naar de huisarts ging, wanneer m’n eerste chemokuur was, enzovoorts. Op die manier kan ik achteraf vertellen dat er in een korte periode heel veel is gebeurd. Soms pak ik dat overzicht er nog even bij om het te bekijken. Ook kijk ik daarin als ik bepaalde data even niet meer zeker weet, zoals de datum van m’n eerste bestraling (op de één of andere manier vergeet ik die datum elke keer weer).

  Dat hele overzicht bestaat uit maanden en ik heb een half jaar gebruikt om dat overzicht bij te houden. In die maanden zijn ook wel de meeste dingen gebeurd. In een soort maandkalender heb ik precies opgeschreven wanneer wat gebeurde. Ik heb zelfs met kleurtjes gewerkt! 🤓

  • Alles wat de kleur roze heeft, zijn m’n afspraken in het ziekenhuis.
  • Alles wat de kleur paars heeft, heeft te maken met m’n cocktails.
  • Alles wat de kleur blauw heeft, heeft te maken met werk. Dagen dat ik op bezoek ben geweest op m’n werk, afspraken had, of weer begon met werken. Ik werkte al een paar jaar in Dordrecht, maar het schooljaar 2017-2018 werkte ik een jaartje in Rotterdam. Toen ik m’n diagnose kreeg, werkte ik in Rotterdam, maar m’n hartje lag in Dordrecht. Gelukkig mocht ik daar re-integreren.
  • Alles wat de kleur oranje heeft, zijn privé dingen, dingen die thuis gebeurde.

  Een tijd voor m’n diagnose (lees: anderhalf jaar eerder 🙃) had ik m’n haar heel lang laten groeien, zodat ik het kon knippen en doneren. Het heeft een tijd geduurd voordat ik het eindelijk had opgestuurd. Het meest ironische vond ik wel dat ik in de eerste week van de meivakantie m’n eigen gedoneerde haar had opgestuurd naar Stichting Haarwens voor mensen die een pruik nodig hadden, omdat zij bijvoorbeeld ziek waren. Twee weken later zat ik bij een oncologische gynaecoloog om te horen dat ik dat haar eigenlijk voor mezelf nodig had.

  Mijn Kokosnoot - Liefs Sanne - Sanne Ritmeester

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *