Chemokuur
  Haar: korte kapsels

  Haar: korte kapsels

  Haar: korte kapsels

  In mijn hele leven heb ik nog nooit kort haar gehad. Nadat het was geknipt om te doneren had ik geen idee welk model ik er in wilde. Wat vond ik een mooi kort model? Geen idee. Kort vind ik niet mooi (bij mezelf dan). Dus kapper, doe maar wat leuks, het interesseert me vrij weinig wat je er nu mee doet.

  Toen het korte model erin zat, had ik geen idee hoe ik dit haar moest verzorgen of in model moest brengen. De lengte was stom en m’n haarkleur zag er ook ineens heel anders uit. Zon doet heel veel met je haarkleur. Het haar wat nog op m’n hoofd zat, zag geen zonlicht, waardoor het grauw leek. Toentertijd was mijn haar heel stevig, dus zakte het niet naar beneden, omdat het zo kort was. Met als resultaat dat m’n haar alle kanten op piekte, behalve de goede. Ik had ook helemaal geen zin om me te verdiepen in een leuk kort kapsel, want ik wist dat het een week later er toch helemaal af ging.

  Gemillimeterd haar

  Omdat ik het dus zo’n ontzettend lelijk kapsel vond, vond ik het minder heftig toen de tondeuse eroverheen ging. Ik dacht: het is toch een lelijk kapsel, dus haal het er maar af. Dat was een goede keuze, want m’n haar begon al los te laten. Hoe korter de haartjes zijn die uitvallen, hoe beter.

  Isolatie

  Ik wist altijd wel dat haar isolerend was (dat is het hele doel van haar). Wanneer ik koude handen had, legde ik mijn hand vaak op mijn hoofd, door mijn haar heen. Dat was lekker warm en ik betrap me er nu nog steeds op dat ik dat doe. Toen ik m’n haar had gemillimeterd, was dat begin juni en was het lekker weer. Zelfs op de zomeravonden merkte ik dat er een briesje door m’n ‘haar’ ging en dat dat best wel frisjes was. Ik merkte dat het ook best wel koud was in m’n nek. Ook al had ik eerst m’n haar op een staart, alsnog had ik van die pluisjes in m’n nek hangen die nog een beetje voor isolatie zorgden. Conclusie: haar doet veel met de temperatuur op je hoofd en in je nek.

  Zonlicht

  Haar houdt heel veel vast, zoals temperatuur. Het houdt ook veel tegen, zoals zonlicht. Om ervoor te zorgen dat m’n hoofdhoofd niet zou verbranden, wilde ik m’n hoofdhuid insmeren met zonnebrand. Het zonlicht gaat door m’n korte haar heen en kwam op m’n hoofdhuid. Zelf kreeg ik dat niet voor elkaar, naar mijn idee kwam ik niet op m’n hoofdhuid. Ik vroeg dit daarom aan m’n moeder. Zij probeerde m’n hoofdhuid in te smeren, maar kwam al snel tot de conclusie dat zij er ook niet bij kwam. Het probleem was als volgt: ik heb zoveel haar op m’n hoofd, dat het heel lastig is om op m’n hoofdhuid te komen. Hè, wat vervelend toch 😍

  Haar wassen

  Waar ik het meeste aan moest wennen was toch wel het wassen en het kammen van m’n haar. Bij het wassen miste ik een heel stuk van m’n haar wat verdwenen was. Dat merkte ik ook tijdens het kammen. Ineens was m’n borstel door m’n haar heen. Huh? Nu al? Waar is de rest gebleven?! O ja, niet aan m’n hoofd in ieder geval.

  Achteraf gezien zou het nog een hele lange tijd duren voordat ik m’n eigen kapsel weer terug zou hebben.

  Mijn Kokosnoot - Liefs Sanne - Sanne Ritmeester

  Geef een reactie

  Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *